Kvinna (jag) framför mitt skrivbord.

Om mig

Lästid: 2-3 minuter

Vem är jag? Jag heter Sara Rydin och är en passionerad skribent som är totalt insnöad på assisterande teknik (hjälpmedel), kommunikationsteknologi, automatisering, tillgänglighet och inkludering. Mitt mål är att alla ska kunna läsa och förstå mina texter. Även den mest tekniktunga texten ska nå fram till din målgrupp, vem som än ingår i den.

Se några exempeltexter. (Länk som öppnas i ny flik.)

Språkteknolog

Jag är språkteknolog i botten och har studerat och jobbat med det i den privata industrin, på Stockholms universitet och på Kungl. tekniska högskolan (KTH). Inom språkteknologi har jag fokuserat på preprocessning av språk, maskininlärning för kategorisering och semantik.

Jag jobbar sedan några år tillbaka i en position där jag informerar om assisterande teknik för personer med språkliga svårigheter. Assisterande teknik för språk bygger på språkteknologi.

Tillgängliga texter

Sedan 2012 har jag jobbat med att skriva blogginlägg, riktad information, nyhetsbrev, notiser, artiklar och interninformation. En självklar del av jobbet är sökordsoptimering för att nå så många som möjligt. En annan, än viktigare del, är att jobba med begripligt språk och tillgänglig information för att så många som möjligt ska kunna ta del av informationen.

Läs mer om

Assisterande teknik.

Språkteknologi.